Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

24 Martie 2017
Vizualizari: 812
Comentează add

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că speranţele românilor cu privire la Uniunea Europeană nu se ridică la nivelul aşteptărilor de acum 10 ani

România în noul context european

iulia-gherman

 

"România în noul context european" a fost tema unei dezbateri organizate, astăzi, la Palatul Parlamentului, de eurodeputaţii Norica Nicolai şi Mircea Diaconu.

Reporterul RRA Iulia Gherman relatează că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că speranţele românilor cu privire la Uniunea Europeană nu se ridică la nivelul aşteptărilor de acum 10 ani, având în vedere menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi faptul că nu suntem membri Schengen. 

Călin Popescu-Tăriceanu: "Astăzi, riscul este să vedem că, prin mijloace politice, facem o Uniune Economică inegală. Fără un efort de solidaritate, care să materizalizeze în România un nou proiect de anvergură pentru viitor, nu vom putea să ne depăşim actuala condiţie de ţară aflată mai degrabă la periferia Uniunii Europene decât în centrul ei."

Fostul premier Adrian Năstase a susţinut că o nouă divizare între Est şi Vest se manifestă tot mai mult în cadrul Uniunii Europene, context în care ar trebui regândită strategia de politică externă a României.

Adrian Năstase: "Acum riscăm ca foarte multe dintre liniile de comunicaţie să treacă pe deasupra noastră, aşa cum trec coridoarele energetice."

Profesorul Vasile Puşcaş, fost negociator al Tratatului de aderare, a precizat că România trebuie să meargă în continuare pe drumul integrării în Uniunea Europeană şi să fie prezentă cu opţiuni clare în procesul de negociere.


Etichete UEPalatul ParlamentuluiNorica NicolaiMircea DiaconuCălin Popescu TăriceanuAdrian Năstase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live