Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Decembrie 2021
Vizualizari: 1603
Comentează add

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a, alături de Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, în Liga B a ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor.

România în grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a, alături de Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, în Liga B a ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor, în urma tragerii la sorţi efectuate joi seara, la Nyon (Elveţia).

Tricolorii au avut o doză destul de mare de şansă, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scoţia, Suedia, Rusia sau Norvegia.

Bosnia a terminat în grupa pentru CM 2022 doar pe locul 4, deasupra Kazahstanului, dar sub Franţa, Ucraina şi Finlanda, pierzând teren propriu cu Finlanda şi Ucraina şi remizând cu Kazahstanul, potrivit site-ului FRF.

Finlanda, participantă la EURO 2020, a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câştigată de Franţa. Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat major pentru deznodământul preliminariilor, dar Finlanda a remizat la Kiev, a învins în Bosnia şi a luat 6 puncte cu Kazahstanul.

Muntenegru a fost adversara României în preliminariile CM 2018, cât şi în Liga Naţiunilor, la prima ediţie. Muntenegru a încheiat ultima campanie (CM 2022) peste Letonia şi Gibraltar, dar sub Olanda, Turcia şi Norvegia.


Prima clasată din grupă va promova în Liga A, iar ultima clasată va retrograda în Liga C.

Meciurile vor avea loc în trei ferestre internaţionale a câte două partide, în perioada 2-8 iunie 2022, 8-14 iunie 2022, respectiv 22-27 septembrie 2022.


Etichete fotbalstadion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live