Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

20 Septembrie 2017
Vizualizari: 772
Comentează add

Ambasada României la Haga a organizat un eveniment special dedicat lansării candidaturii ţării noastre pentru găzduirea la București a sediului Agenției Europene a Medicamentului.

România în competiție pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului România în competiție pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului - Conține audio

claudia-marcu

Ambasadoarea României la Haga, Brândușa Predescu. Foto: Ambasada României la Haga

Ambasada României la Haga a organizat astăzi un eveniment special dedicat lansării candidaturii ţării noastre pentru găzduirea la București a sediului Agenției Europene a Medicamentului.

La întâlnirea de astăzi au participat ambasadorii tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, precum şi reprezentanți ai Ministerului olandez al Sănătății.

19 din cele 27 de ţări ale UE își doresc să găzduiască această agenție, iar Olanda este una dintre ele.

România este singura țară reprezentată la Haga care a ales să își lanseze astfel candidatura pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului - www.ema.europa.eu - agenție care în prezent își are centrul în Marea Britanie.

AUDIO: Interviu cu ambasadoarea României la Haga, Brândușa Predescu.

Ambasadoarea României la Haga, Brândușa Predescu, a scos în evidență argumentele ce recomandă capitala țării noastre în mod deosebit:

"Avem principiul repartizării geografice juste a instituțiilor europene. România este printre puținelestate care nu găzduiește încă sediul unei agenții europene.

"Modul în care vom decide împreună la Bruxelles asupra relocării acestei agenții va fi, într-un fel, şi un test pentru cum înțelegem să trăimîmpreună într-o uniune, care este a noastră, a tuturor, şi să fim solidari.

"În același timp, relocarea la București a acestei agenții ar reprezenta o manieră practică prin care am aduce Uniunea European mai aproape de cetățenii ei. În ce sens? Cei aproape 900 de angajați ai agenției împreună cu familiile lor ar vedea, trăind şi stabilindu-se de o manieră permanentă la București, ar vedea că Uniunea Europeană nu se oprește în vestul sau în centrul său.

"Nu în ultimul rând, am subliniat în mod deosebit un avantaj comparativ imbatabil la acest moment pe care îl oferă Bucureștiul: raportul preț-calitate la toate capitolele.

"Personal, sper ca acest argument să conteze foarte mult în evaluarea tuturor candidaturilor.

"Acest raport preț-calitate şi costurile de operare ale agenției ar aduce economii importante bugetului Uniunii Europene.”

19 ţări ale Uniunii își doresc să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului, iar Olanda este una dintre ele.

Principul geografic şi costurile de trai mai ridicate (din Regat) sunt două argumente ce ar
putea slăbi candidatura olandeză.

Din nou Brândușa Predescu:

"Sunt argumente pe care şi partea olandeză le ia, evident, în considerare, dar fiecare își promovează cum consideră mai bine propria candidatură.

"Evenimentul nostru de astăzi, de la Ambasada României la Haga a stârnit reacții de foarte, foarte plăcută surpriză. Îi indemn pe ascultătorii dumneavoastră sa intre pe link-ul de prezentare a
candidaturii României - www.emabucharest.ro – care realmente i-a impresionat pe cei prezenți, mulți dintre ei mărturisind ulterior că, dacă până acum nu au apucat să ajungă în București, cu siguranță o vor face , pentru că li s-a părut "un oraș de vis”, a declarat pentru radioul public Brândușa Predescu, ambasadoarea României la Haga.


Etichete Agenția Europeană a MedicamentuluiAmbasada României la HagaBrândușa Predescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live