Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

23 Octombrie 2014
Vizualizari: 832
Comentează add

Comunicat Radio România: Vernisajul expoziţiei România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american va avea loc vineri, la ora 11:30, în foaierul Sălii Radio.

România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic cu SUA

radio-romania

Foto: corespondenţii de război ai Radio România.

Vă reamintim că vernisajul expoziţiei România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american va avea loc vineri, 24 octombrie, la ora 11:30, în foaierul Sălii Radio.

Fotografiile sunt realizate de corespondenţii de război ai Radio România.

La eveniment vor fi prezenţi Bogdan Aurescu, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dean Thompson, Chargé d'affaires ad-interim Ambasada SUA, François Saint-Paul, ambasadorul Franţei, ofiţeri de rang înalt din armatele aliate şi din MAPN.

Timp de 12 ani, Armata Română a luptat alături de marile armate ale lumii, într-un loc în care istoria se scrie în fiecare clipă cu sânge.

Timp de 12 ani, militarii români şi-au făcut datoria la peste 5.000 de kilometri de casă, câştigând respectul şi admiraţia partenerilor de coaliţie.

Au fost 12 ani de eforturi la care şi Radio România a luat parte, şi suntem mândri să marcăm ziua postului public de Radio printr-o expoziţie cu fotografiile realizate de reporterii de război ai Radio România în acest teatru de operaţiuni.

De la imaginile document cu primul câmp românesc din Kandahar, realizate de Mario Balint şi Radu Dobriţoiu, şi până la instantaneele cu ultimul batalion românesc de manevră surprinse de Ilie Pintea, fotografiile care au însoţit relatările, reportajele şi documentarele din zona de conflict ilustrează cooperarea ireproşabilă a Armatei Române cu partenerii de coaliţie, în special cu militarii americani.

Dincolo de aspectul documentar al imaginilor surprinse în Afghanistan, expoziţia marchează, la ceas aniversar, paşii hotărâţi făcuţi de cea mai veche corporaţie media din România în direcţia menţinerii pe primul loc în topul audienţei radio la nivel naţional.

Fiecare dintre cele 50 de fotografii expuse are o poveste, iar fiecare dintre personajele surprinse de reporterii noştri de război a trecut prin situaţii specifice unui teatru de operaţiuni.

Vă lăsăm să descoperiţi Afganistanul aşa cum l-au văzut corespondenţii de război ai Radio România.

Mai multe fotografii, dar şi documentarele multimedia realizate în teatrul de operaţii sunt disponibile pe www.romania-actualitati.ro.


Etichete RomâniaAfganistanSUAmilitarimisiuneexpoziţievernisajfotografieimagineparteneriatcoaliţieRadio România 86corespondenţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live