Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2015
Vizualizari: 988
Comentează add

Proiectul poate constitui un pas spre crearea unei strategii a întregii Uniuni Europene pentru Marea Neagră, a anunţat, în premieră, ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

România, Germania și Bulgaria propun revizuirea strategiei Mării Negre

radiojurnal

Ministrul de externe Bogdan Aurescu. Arhivă Foto: MAE.

România a propus, împreună cu Germania şi Bulgaria, un proiect de revizuire a strategiei Mării Negre, care poate constitui un pas spre crearea unei strategii a întregii Uniuni Europene pentru Marea Neagră - a anunţat, în premieră, ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Acesta a mai spus sâmbătă, într-un interviu acordat postului Realitatea TV, că, şi la nivelul NATO, România a propus crearea unei noi strategii de abordare, în perspectiva summitului de la Varşovia, din 2016, al Alianţei Nord-Atlantice.

"Am propus crearea unei strategii de abordare a partenerilor NATO de data aceasta, din vecinătatea estică şi sudică, cu două braţe, unul pentru est şi unul pentru sud, pentru că am plecat de la constatarea că există în primul rând un interes foarte clar al Alianţei de a dezvolta relaţiile pe linie politico-militară cu aceste state care sunt partenerii Alianţei Nord-Atlantice, sunt aproape 30 de state care sunt în această situaţie.

"Există, pe de altă patre, un număr destul de mare de instrumente pe care Alianţa le foloseşte în relaţia cu aceste state, dar nu există o strategie care să înglobeze toate aceste instrumente într-o viziune coerentă", a spus ministrul român de externe.


Etichete MAEMarea NeagraministruBogdan AurescustrategieGermaniaBulgariaUENATOsummitVarsoviaproiect de revizuire a strategiei Mării Negre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live