Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

2 Aprilie 2019
Vizualizari: 408
Comentează add

Comisia Europeană a adoptat un nou program de investiţii de patru miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură în zece state membre.

România, fonduri europene pentru patru proiecte

amalia-bojescu

Comisia Europeană a adoptat un nou program de investiţii de patru miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură în zece state membre.

România va beneficia de fonduri europene pentru patru proiecte. Două vizează îmbunătăţirea transportului în capitală, iar alte două proiecte sunt destinate protecţiei mediului şi pentru gospodărirea apelor în judeţul Timiş.

Corespondenta noastră la Bruxelle Amalia Bojescu, are mai multe informaţii.


Reporter: Fonduri în valoare de un miliard de euro vor contribui la modernizarea centurii rutiere a Bucureştiului, prin extinderea mai multor segmente ale acesteia, dublând benzile în ambele sensuri.

Prin această investiţie se va sprijini şi construirea unei secţiuni de 51 de kilometri în partea de sud a noii autostrăzi orbitale a Bucureştiului.

Alte 97 de milioane de euro vor finanţa lucrări în cadrul întregii Magistrale 2 de metrou, incluzând linii noi şi material rulant. 603 milioane de euro sunt destinate pentru protecţia şi reabilitarea zonei foarte frecventate de turişti a litoralului Mării Negre di judeţul Constanţa.

De asemenea Uniunea Europeană va investi peste 135 de milioane de euro în sisteme mai bune de apă potabilă şi de ape reziduale în judeţul Timiş. Comisarul european Corina Creţu declara că un impediment în calea atragerii de mai multe fonduri europene pentru proiecte din România a fost cel legat de schimbarea priorităţilor şi lipsa de coordonare. Oficialul european a salutat însă faptul că în perioda 2007 - 2013 a fost o bună absorbţie, iar întârzierile au fost recuperate.


Corina Creţu: Sunt mulţumită de modul în care au fost folosiţi banii europeni, de pildă, în domeniul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Sunt mulţumită de faptul că s-a evitat dezangajarea de fonduri prin schimbarea Programului Operaţional Regional carea  permis achiziţionarea de ambulanţe în toate judeţele ţării. Singurul meu regret este că la finalul mandatului meu nu ştim care va fi soarta acelor trei spitale regionale şi nu avem alte proiecte de infrastructură rutieră. Vorbim de ţara care înregistrează cele mai multe cazuri de mortalitate pe autostrăzi.


Etichete romaniafonduri europenecorina cretu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live