Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Martie 2020
Vizualizari: 432
Comentează add

Ministrul interimar al afacerilor interne, Marcel Vela, a precizat că la nivel naţional capacitatea de cazare pentru migranţi este de 1.300 de locuri.

"România este pregătită pentru un eventual flux de migranţi"

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Ministrul interimar al afacerilor interne, Marcel Vela, spune că România este pregătită în acest moment pentru un eventual flux de migranţi.

El a precizat că la nivel naţional capacitatea de cazare pentru migranţi este de 1.300 de locuri, cu posibilitatea extinderii până la 2.700.

"La nivel naţional, în cazul apariţiei unui flux masiv de migranţi, va fi pus în aplicare documentul operativ interinstituţional care stabileşte măsuri concrete pentru toate instituţiile statului. Măsurile vizează securizarea frontierei de stat, apariţia unor centre integrate care vor tria migranţii, creşterea capacităţii de cazare a centrelor Inspectoratului General pentru Imigrări şi pentru sprininul logistic se pot utiliza capabilităţi tehnice, inclusiv de la Ministerul Apărării Naţionale şi de la Crucea Roşie", a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela a fost audiat, astăzi, în Comisia parlamentară reunită pentru apărare, pentru postul de ministru al afacerilor interne în cabinetul Florin Cîţu şi a primit aviz favorabil.


Etichete Marcel Vela,Florin Cîţumigranţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live