Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2019
Vizualizari: 376
Comentează add

Principala cauză pentru această rămânere în urmă o reprezintă lipsa reformelor structurale.

România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește "economia digitală"

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Europa se află mult în urma Statelor Unite ale Americii din punct de vedere al ponderii economiei digitale în produsul intern brut - spun specialiştii.

Andrei Rădulescu, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Economie Mondială, a precizat că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în acest domeniu şi a explicat, la un eveniment de specialitate, că principala cauză o reprezintă lipsa reformelor structurale.

"Conform indicelui economiei digitale care este calculat în fiecare an de Comisia Europeană, România este pe ultimul loc. Europa riscă să devină un muzeu în economia mondială. Pentru a fi în acest trend al revoluției digitale, în primul rând trebuie ca țările membre ale UE să accelereze reformele structurale. Uitaţi-vă ce se întâmplă în România. Din 2014 nu se mai fac reforme structurale. Am încheiat acordul cu FMI, gata, am spus pa, nu mai avem nevoie, haideţi să dăm drumul la politici care să stimuleze cererea și să nu mai facem reforme. Dacă nu vom lua măsuri, vom risca să devenim o ţară rămasă efectiv la coada clasamentului în plan global și riscăm să nu vină nici turiști pentru că digitalizarea are un impact semnificativ, în primul rând, asupra turismului.Toate aceste pachete turistice sunt la un clic distanță", a declarat Andrei Rădulescu.


Etichete Comisia EuropeanăeconomiePIBdigital Andrei RădulescuFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live