Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2022
Vizualizari: 285
Comentează add

Două transporturi de deşeuri, în total 43 de tone, provenind din Bulgaria şi Grecia, au fost oprite astăzi la punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

România - depăşită logistic de importurile ilegale de deșeuri

radiojurnal

Foto: www.politiadefrontiera.ro

România este depăşită din punct de vedere logistic de importurile ilegale de deşeuri, în condiţiile în care sute de transporturi intră zilnic în ţară - atrage atenţia Garda de Mediu. Anul trecut, instituţia a reuşit să facă doar 3.000 de controale în vămi, din care au rezultat 41 de cazuri penale, însă mari cantităţi de deşeuri importate ajung la gropile de gunoi din România, unde taxa de depozitare este mult mai mică decât în vestul Europei.

Una dintre soluţii ar fi aducerea acestei taxe la un nivel comparabil cu cele din Occident, dar ar fi necesar şi ca autorităţile să crească numărul controalelor şi să-i sancţioneze drastic pe cei vinovaţi - spun comisarii Grărzii de Mediu.

Două transporturi de deşeuri, în total 43 de tone, provenind din Bulgaria şi Grecia, au fost oprite azi la punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acestea ar fi trebuit să ajungă în România şi Olanda, dar au fost returnate firmelor expeditoare deoarece nu aveau documente de transfer complete, a transmis corespondenta RRA, Marcela Petcu.


Etichete româniadepăşită logisticimporturi ilegale de deşeuribulgariagrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live