Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Februarie 2015
Vizualizari: 1021
Comentează add

Principala problemă a Românie rămâne slaba capacitate administrativă în privinţa accesării fondurilor europene, a spus comisarul Corina Crețu.

România, "deficitară la atragerea de fonduri europene"

radiojurnal

Comisarul European Corina Crețu. Foto: captură video/elections2014.eu.

Comisia Europeană observă că România are ceea ce numeşte "slăbiciuni" în "întocmirea unei hărţi sociale", dar şi în sectorul achiziţiilor publice sau elaborarea unei strategii de incluziune a populaţiei romilor, precizează comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu.

Ea a avertizat astăzi într-o conferinţă de presă că ţara noastră are de îndeplinit foarte multe condiţionalităţi pentru programele operaţionale şi trebuie să transmită de asemenea forului comunitar strategiile de dezvoltare, cercetare şi pentru sănătate, dar şi Planul General pentru Transporturi.

Corina Creţu a anunţat, însă, că principala problemă a României, aşa cum se vede de la Bruxelles, rămâne slaba capacitate administrativă în privinţa accesării fondurilor europene.

"În ceea ce priveşte România, avem slăbiciuni în ceea ce priveşte această hartă socială, pe care încă o aşteptăm, în ceea ce priveşte achiziţiile publice, în ceea ce priveşte strategia de incluziune a populaţiei romilor, de a merge dincolo de reducerea sărăciei, de a avea o strategie integrată. Eu cred că este bineînţeles un efort comun pe care trebuie să îl facă statele membre pentru a îndeplini aceste condiţionalităţi ex-ante", a declarat comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu.


Etichete Corina CretucomisarComisia EuropeanăPolitici Regionaleromifonduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live