Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

26 Iunie 2020
Vizualizari: 373
Comentează add

"România nu îndeplinește nici acum standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane", precizează un raport publicat de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

România, criticată într-un raport al SUA privind traficul de persoane

catalin-radu

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Foto: Arhivă/ Nicu Popescu

"România nu îndeplinește nici acum standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane", precizează un raport publicat de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Documentul menționează că "bărbați, femei și chiar copii sunt exploatați sexual, puși să fure sau sunt duși ilegal la muncă în alte state de pe continent".

A fost și subiectul unei conferințe de presă la Ministerul de Interne, la care ambasadorul american a spus că ar fi bine ca parlamentul să colaboreze cu guvernul pentru înăsprirea legislației.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, a precizat că evaluarea activităților de anul trecut nu este una pozitivă.

Adrian Zuckerman: Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul doi pentru al doilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Fac apel la conducerea Parlamentului: începe să lucrați imediat cu guvernul pentru a adopta legislația necesară, pentru a urmări rapid aceşti infractori, pentru a confisca câștigurile obținute ilegal din vânzarea de persoane, pentru a proteja mai bine victimele traficului și pentru a repara prejudiciile produse de fostul guvern.


Reporter: Ministrul de interne, Marcel Vela, a declarat că, în ansamblul său, raportul conturează imaginea generală a activităților antitrafic din România, corespunzătoare anului trecut.


Marcel Vela: Ministerul Afacerii Interne a acționat în mod constant, astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă și să putem edita un raport negativ, pentru al treilea an consecutiv; și 2018 și, iată acum, 2019 nu au o evaluare tocmai bună.


Reporter: Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Gabriela Scutea, au declarat că instituțiile conlucrează foarte bine pentru combaterea traficului de persoane şi au în vedere și prevenirea acestui fenomen prin diferite campanii, inclusiv în școli.

(RS)


Etichete deprtamentul de statsua(RS)romaniaraportmaiadrian zuckermanmarcel velatraficul de persoane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live