Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2019
Vizualizari: 982
Comentează add

Mai multe comunităţi din Bacău, Braşov şi Bucureşti vor beneficia de implicarea unor echipe de specialişti din domeniul educaţiei, al sănătăţii şi al protecţiei sociale.

"România creşte cu tine - Educaţia timpurie, o investiţie în viitor"

radiojurnal

 

La Bacău, s-a lansat astăzi proiectul "România creşte cu tine - Educaţia timpurie, o investiţie în viitor", program sprijinit de Ministerul Educaţiei, de UNICEF România şi Asociaţia internaţională ''Step by Step''.

Mai multe comunităţi din Bacău, Braşov şi Bucureşti vor beneficia de implicarea unor echipe de specialişti din domeniul educaţiei, al sănătăţii şi al protecţiei sociale, pentru a dezvolta strategii în domeniul copilăriei timpurii.

Chiar dacă în ultimii ani România a înregistrat o serie de progrese, accesul copiilor vulnerabili la educaţie timpurie este încă limitat, după cum a declarat reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult. 

Pieter Bult: În ceea ce priveşte participarea copiilor la serviciile de educaţie rimpurie, am văzut o îmbunătăţire semnificativă, adică aproape trei sferturi dintre aceşti copii au acces la servicii de educaţie timpurie, dar putem observa că există disparităţi între regiuni şi mai ales în ceea ce priveşte accesul copiilor din comunităţile rome la astfel de servicii.

Corespondentul nostru Gabriel Pop reaminteşte că Parlamentul României a adoptat recent propunerea legislativă privind finanţarea educaţiei ante-preşcolare şi obligativitatea frecventării grădiniţei gradual, pentru a ajuta copiii să fie prezenţi cât mai devreme în sistemul de educaţie 


Etichete comunităţiBacăuBraşovBucureştieducaţiesănătateprotecţie socialăcopilărie timpurie.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live