Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

9 Aprilie 2021
Vizualizari: 357
Comentează add

România va continua vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă, au anunțat autoritățile.

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca „pentru toate grupele de vârstă”

catalin-gombos

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonator Campanie nationala de vaccinare anti-Covid. FOTO: gov.ro.

Toți românii, indiferent de vârstă, se pot vaccina în continuare împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca, a anunțat șeful Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a declarat că beneficiile imunizării depășesc riscurile, lucru stabilit și de Agenția Europeană a Medicamentului.

Valeriu Gheorghiță: Având în vedere contextul epidemiologic din România, este foarte important să se continue vaccinarea împotriva COVID-19 cu toate produsele vaccinale disponibile și la parametri cât mai ridicați. Este imperios necesar ca un procent cât mai ridicat din populație să se vaccineze cât mai curând posibil pentru a opri efectele negative ale acestei pandemii. Temporizarea vaccinării sau renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăvire, atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru. Mai mult decât atât, ne poate compromite atingerea acelei imunități de grup pe care ne dorim cu toții să o atingem tocmai pentru a stopa și a diminua efectele nocive ale pandemiei.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că vaccinarea cu un alt ser la a doua doză nu este o alternativă potivită pentru că nu există deocamdată date disponibile care să susțină o combinație de seruri. De altfel, cetățenii vor avea la dispoziție un material informativ cu  simptomele posible două vaccinare, astfel încât persoanele care s-au imunizat sau care urmează să facă acest lucru să se poată adresa în vederea unui consult medical, dacă este cazul.


Etichete (ii)astrazenecavaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live