Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Martie 2017
Vizualizari: 927
Comentează add

Şi aceasta cu toate că a făcut progrese în lupta cu această boală în condiţiile în care decesele provocate de tuberculoză s-au redus la jumătate în ultimii 13 ani.

România continuă să aibă cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu TBC din UE

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Pe 24 martie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei. România continuă să aibă cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu TBC dintre ţările Uniunii Europene. 

Şi aceasta cu toate că a făcut progrese în lupta cu această boală, în condiţiile în care decesele provocate de tuberculoză s-au redus la jumătate în ultimii 13 ani.

Motivul ţine de creşterea eficienţei tratamentului administrat în anumite condiţii de supraveghere şi monitorizare. Doctorul Victor Spânu este coordonatorul naţional al programului de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei.  

"Mortalitatea prin tuberculoză s-a înjumătăţit în teremeni relativi, pentru că tratamentul care se administrează în cazurile cu sensibilitate este un tratament foarte eficient. Sunt relativ puţine boli care se trataează într-o proporţie de 85-86%, de la 12 la 100 de mii în 1990, la 5,3 anul trecut", a declarat doctorul Victpr Spânu.


Etichete TBCVictor Spânutuberculozăboalătratamentclinicăsănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live