Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

26 Mai 2022
Vizualizari: 328
Comentează add

România va solicita Comisiei Europene suplimentarea fondurilor europene pentru proiecte de transport cu 500 de milioane de euro.

România cere suplimentarea fondurilor europene pentru proiecte de transport

alex-lancuzov

  Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro

România va solicita Comisiei Europene suplimentarea fondurilor europene pentru proiecte de transport cu 500 de milioane de euro, pentru a acoperi finanţarea lucrărilor, a anunţat ministrul transporturilor Sorin Grindeanu.

În vara anului viitor, Ministerul Transporturilor va consuma bugetul pe care Comisia Europeană l-a alocat pentru marile lucrări de infrastructură, iar în lipsa fondurilor suplimentare, lucrările ar trebui să continue cu bani de la bugetul de stat, a explicat ministrul de resort.


Sorin Grindeanu: Faptul că pentru prima dată, în mod sigur, de când am devenit membri în Uniunea Europeană, pe domeniul transporturilor se vor termina toate sumele alocate mai repede. Din proiecţiile pe care le avem noi, se vor termina aceste sume undeva la jumătatea anului viitor, ceea ce va însemna ca ultimele şase luni, cel puţin pe POIM, Programul Operaţional Infrastructură Mare, primele şase luni să rămâna descoperite. Tocmai de aceea, am depus o cerere la Comisie să ni se mărească suma cu aproape 500 de milioane de euro, astfel încât să putem să asigurăm şi ultimele şase luni ca finanţare.


Realizator: De asemenea, ministrul transporturilor a transmis un avertisment pentru conducerea companiei Metrorex, după ce marţi şi astăzi, pe cea mai aglomerată magistrală din Bucureşti au fost probleme tehnice.

Grindeanu a spus că este nemulţumit de cum se desfăşoară ritmul proiectelor de investiţii de la metrou, potrivit reporterului RRA, Alexandru Lancuzov.


Etichete romaniacesorin grindeanusuplimentarea fondurilor europeneproiecte de transportmetrorex

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live