Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

20 Aprilie 2015
Vizualizari: 1095
Comentează add

România "se bucură de cel mai bun echilibru macroeconomic din ultimii 25 de ani şi ar trebui să profite de această situaţie pentru a-şi accelera reformele", spune Mugur Isărescu.

România, "cel mai bun echilibru macroeconomic din ultimii 25 de ani"

iulian-olescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: Arhivă.

România se bucură în prezent de cel mai bun echilibru macroeconomic din ultimii 25 de ani şi ar trebui să profite de această situaţie pentru a-şi accelera reformele, consideră participanţii la o dezbatere pe tema drumului spre adoptarea monedei euro.

La întrunirea organizată de reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti în partenerat cu Banca Naţională, guvernatorul BNR a subliniat că ţinta de aderare la zona euro - anul 2019 - este doar un angajament formal.

Acesta ar trebui însoţit de un plan de acţiune susţinut explicit de toţi partenerii politici.

"Să ne gândim chiar bine dacă menţinem această ţintă şi să vedem, într-adevăr, ce avem de făcut: cheltuirea cu chibzuinţă a banului public, prioritizarea investiţiilor, aşezarea chizbuită pe planuri multianuale a cheltuielilor publice şi aşa mai departe.

"Având această situaţie macroeconomică extraordinar de bună, asta trebuie să facem, reforme structurale, adică să utilizăm mai bine banii. Accentul pe competitivitate, pe eficienţă, pe echilibru în bugetele întreprinderilor, aceasta trebuie să fie preocuparea noastră", a spus Mugur Isărescu.

Şeful misiunii pentru România din cadrul Direcţiei Generale pentru Economie şi Finanţe a Comisiei Europene, István Székely, a apreciat că stabilirea unei ţinte pentru adoptarea euro poate fi un sprijin pentru reformele structurale.

"România trebuie să plaseze printre priorităţi dezvoltarea infrastructurii, inclusiv prin utilizarea eficientă a fondurilor europene, combaterea sărăciei şi continuarea luptei impotriva corupţiei", a arătat oficialul european la conferinţa "Calea României către zona euro".


Etichete RomaniaBNRMugur IsarescueuroComisia Europeanazona euroinvestitiireformeIstván Székely

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live