Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

8 Decembrie 2009
Vizualizari: 6228
Comentează add

A treia victorie din grupe trimite România la Campionatul Mondial de Handbal din China.

România - calificată la Campionatul Mondial de handbal

ionut-dragu

 Lotul naţionalei de handbal feminin al Romaniei

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, luni, în faza grupelor principale la Campionatul Mondial din China, după ce a obţinut cea de-a treia victorie în grupa preliminară C, cu Ungaria, scor 31-25.

Confruntarea devenită deja tradiţională în ultimul deceniu a început după şase minute de la fluierul de start. Scorul a fost deschis de Ungaria, după mai multe atacuri ratate de ambele echipe.

România a spart gheaţa prin Lecuşanu, în minutul 7, după care a avut de luptat din greu cu apărarea adversă, aflată în permanenţă la limita regulamentului.

La mijlocul reprizei, România conducea cu 7-5, după finalizări precise ale Narcisei Lecuşanu, dar şi intervenţii care au ridicat moralul echipei.

După ce scorul a devenit 10 - 6 pentru România, jucătoarele antrenate de Radu Voina au prins şi mai mult curaj şi au ieşit la pauză într-un avantaj liniştitor, 16 -7.

Perferomanţa fetelor nu a trecut neobservată de adversare care au forjato pe Ionela Stanca aproximativ 30 de minute, pivotul României izbucnind în plâns de câteva ori din cauza loviturilor primite.

La reluare, a ieşit la rampă Cristina Neagu, care a fost imposibil de oprit de defensiva adversă.

Portarul Ungureanu a continuat să facă minuni între buturi, dar în ofensivă a fost o cădere, cauzată şi de schimbarea apărării Ungariei.

Scor final, 31-25, după un meci spectaculos, în care Narcisa Lecuşanu şi portarul Paula Ungureanu au împărţit titlul de MVP (cel mai bun jucător/jucătoare).

Echipa României a marcat prin Lecuşanu 12 goluri, Neagu 6, Stanca 5, Vărzaru 4, Puşcaşu 3, Fiera 1, în timp ce pentru Ungaria s-au remarcat Toth 7 şi Bulath 6 goluri.

La finalul partidei, victoria împotriva Ungariei a fost dedicată antrenorului secund Vlad Caba, care a împlinit luni vârsta de 42 de ani.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală.

Cu trei victorii la activ şi şase puncte în grupa preliminară C, România nu mai poate pierde calificarea în grupa principală a II-a, rezultatele din ultimele două partide, cu Tunisia (miercuri) şi Norvegia (joi), urmând a stabili ierarhia finală a primelor trei clasate.

Prima echipă calificată în grupa principală a doua, din grupa preliminară C (grupa României), este Norvegia.

După trei meciuri în grupa preliminară C, clasamentul este ocupat în ordine de Norvegia, cu 6 puncte, (golaveraj plus 55), România 6 puncte (plus 49), Ungaria 4 puncte, Tunisia şi Japonia, câte 1 punct, Chile 0 puncte.

În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial. Din 1957 are bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).


Etichete handbalnaţionalăRomâniaCampionatul Mondial de HandbalBeijingChinafeminin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live