Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, New York

25 Septembrie 2013
Vizualizari: 1376
Comentează add

Ministrul român de externe a declarat pentru Radio România că pornirea lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu va fi marcată "printr-o prezenţă americană importantă".

România aşteaptă "o prezenţă americană importantă" la Deveselu

ani-sandu-new-york

Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: Arhivă.

România aşteaptă o prezenţă americană importantă la pornirea lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu - spune ministrul de externe, Titus Corlăţean.

Construcţia ar urma să înceapă în această toamnă.

Declaraţia a fost făcută pentru Radio România Actualităţi în contextul discuţiilor care au loc săptămâna aceasta la ONU, unde ministrul de externe român a avut întrevederi şi cu secretarul de stat american John Kerry.

În afară de subiectele de pe agenda Adunării Generale ONU, ale cărei dezbateri au pornit săptămâna aceasta la New York, ministrul de externe, Titus Corlăţean, spune că a discutat cu secretarul de stat John Kerry şi despre posturile de ambasador din cele două ţări.

Titus Corlăţean: Aşteptăm cu interes desemnarea noului ambasador al SUA la Bucureşti şi aştept confirmarea agrementului pe care partea americană urmează să transmită Bucureştiului pentru noul ambasador desemnat de România la Washington, dl Iulian Buga.

Reporter: Aţi discutat şi despre demararea lucrărilor la Deveselu?

Titus Corlăţean: Nu de această dată. Asta este o temă pe care am discutat-o anterior, pe canale diplomatice, la nivelul Ministerelor Apărării. Pot să vă spun atât că, potrivit agendei, în toamna acestui an vom marca acest eveniment printr-o prezenţă americană importantă.

Ministrul de externe român nu a dorit să facă public numele oficialului american care va veni în România. Titus Corlăţean a avut discuţii la New York şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA. Reprezentanţi ai Consiliului de Afaceri Româno-American urmează să vină toamna aceasta la Bucureşti pentru noi discuţii - spune Corlăţean.

Titus Corlăţean: Intenţia este să putem coopta, dacă doriţi, în acel grup de lucru româno-american, acel Task Force care pune în practică declaraţia privind Parteneriatul Strategic Româno-American la capitolul economic, să asociem şi această prezenţă a unor corporaţii americane care sunt direct interesate în creşterea investiţiilor în România. E un lucru care poate genera locuri de muncă şi care poate genera creştere economică.

Ministrul de externe mai spune că oamenii de afaceri s-au arătat interesaţi în cadrul discuţiilor şi de evoluţia proiectului de la Roşia Montană.


Etichete DeveseluscutrachetăTitus CorlăţeanamericaniSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live