Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

21 Februarie 2015
Vizualizari: 1240
Comentează add

Trei sferturi din producţia agricolă a României este vegetală, în timp ce la nivelul întregii Uniuni Europene culturile de cereale, fructe şi legume reprezintă puţin peste 50%.

România asigură "4% din producţia agricolă a UE"

mira-gombos

Foto: captură youtube.com. 

Trei sferturi din producţia agricolă a României este vegetală, în timp ce la nivelul întregii Uniuni Europene culturile de cereale, fructe şi legume reprezintă doar puţin peste 50%, relevă datele publicate de Eurostat, organismul de statistică al Comisiei Europene. 

Ţara noastră asigură 4% din întreaga producţie agricolă a Uniunii Europene, situându-se pe locul 8 în clasament după Franţa, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Polonia, toate ţări ale căror sectoare agricole produc peste 10 miliarde de euro anual. 
 
România stă, însă, mai prost decât media europeană, în ceea ce priveşte ponderea produselor de origine animală, respectiv carne şi lapte, care este doar de un sfert din întreaga producţie agricolă. 
 
Din cele 75 de procente de producţie vegetală, culturile de cereale au reprezentat un sfert, iar cele de legume, fructe şi plante horticole aproape o treime, potrivit datelor Eurostat. 
 
Acelaşi studiu mai arată că România se situează pe primul loc în UE după contribuţia culturilor de câmp la totalul producţiei agricole, urmată de Grecia, Bulgaria şi Croaţia, în timp ce creşterea animalelor este activitatea agricolă predominantă în Irlanda, Danemarca şi Finlanda.

Etichete producţia agricolăRomânieiculturile de cerealefructelegumeEurostatFranţaGermaniaItaliaSpaniaMarea BritanieOlandaPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live