Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

4 Mai 2013
Vizualizari: 1195
Comentează add

O relansare economică treptată este anticipată pentru România, care va înregistra în acest an o creştere economică de 1,6%.

România are şanse mari să iasă din procedura de deficit excesiv

luminita-apostol

Comisalul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn. Foto: Arhivă Reuters.

Economia României va înregistra o creştere de 1,6% anul acesta şi de 2,2% în 2014, conform previziunilor de primăvară ale Comisiei Europene.

În acest an, România ar urma să aibă cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele Uniunii Europene, de 4,3%, urmată de Estonia, Olanda, Marea Britanie şi Ungaria.

Comisarul pentru afaceri economice, Olli Rehn, a mai spus că ţara noastră are şanse mari să iasă din procedura de deficit excesiv.

O relansare economică treptată este anticipată pentru România, care va înregistra în acest an o creştere economică de 1,6%.

Inflaţia este aşteptată să scadă în România şi să ajungă la 4,3% în a doua jumătate a acestui an şi la 3,1% anul viitor.

Rata şomajului, de 6,7% în prezent, este aşteptată să rămână sub 7% şi anul acesta şi anul viitor.

Şi şomajul în rândul tinerilor, aflat acum la 23%, va scădea, deşi va rămâne în continuare la cifre ridicate - se arată în previziunile Comisiei Europene.

Comisarul pentru afaceri economice, Olli Rehn, a anunţat că din cele 20 de ţări ale Uniunii aflate sub procedura de deficit excesiv, România, alături de Letonia, ar putea să iasă din această procedură, cu şanse bune fiind şi Lituania.

"Letonia şi România şi-au redus deficitul bugetar sub pragul admis de 3% anul trecut şi vor rămâne sub acest prag şi în 2013 şi în 2014. Şi România şi Lituania par să fie pe drumul cel bun pentru a-şi corecta durabil deficitul excesiv şi, în consecinţă, pentru a ieşi de sub procedura de deficit excesiv", a declarat comisarul pentru afaceri economice.

Pentru Uniunea Europeană, prognoza de primăvară prevede o scădere de 0,1% a Produsului Intern Brut în acest an, urmată de o revenire cu 1,4% anul viitor.

Comisarul Olli Rehn a vorbit despre o "criză a şomajului" în Europa, care trebuie combătută prin reforme structurale.


Etichete crizăşomajOlli RehneconomieComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live