Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Luni, 17 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

8 Septembrie 2014
Vizualizari: 1097
Comentează add

România trebuie să cheltuiască până la sfârşitul acestui an peste 3 miliarde de dolari pentru investiţii publice, a afirmat premierul Victor Ponta.

România "are nevoie de investiţii şi de independenţă energetică"

oana-bala

 Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă.

România are nevoie de investiţii şi de independenţă energetică, afirmă premierul Victor Ponta. 

El a participat în această dimineaţă la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului de Camera de Comerţ Româno-Americană şi de Consiliul de Afaceri Româno-American.  
 
România trebuie să cheltuiască până la sfârşitul acestui an peste 3 miliarde de dolari pentru investiţii publice, a afirmat premierul Victor Ponta, dar a precizat că acest obiectiv va fi greu de realizat în condiţiiloe în care birocraţia împiedică folosirea eficientă a banilor destinaţi investiţiilor.  
 
"E vorba de proceduri lungi, este vorba despre o boală românească a contestării, este vorba despre fuga de responsabilitate a celor care trebuie să ducă aceste proceduri la bun sfârşit şi cred că aici o colaborare strânsă cu mediul de afaceri, cu guvernele partenere ne va ajuta să folosim mai bine banii pe care-i avem pentru investiţii, pe care nu îi cheltuim din motive procedural-birocratice", a mai spus Victor Ponta.  
 
Prezent la dezbatere, asistentul-adjunct al secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, a declarat la rândul dău că folosirea ordonanţelor de urgenţă creează incertitudine în rândul investitorilor străini şi poate stagna creşterea economică.  
 
"Un principiu-cheie al unui mediu de afaceri transparent şi predictibil este ca, atunci când guvernul ia în considerare noi reglementări şi noi legi, să evalueze mai întâi posibilul impact asupra actorilor, inclusiv prin consultarea acestora", afirmă Hoyt Yee. 
 
Camera de Comerţ Româno-Americană şi Consiliul de Afaceri Româno-American, organizatori ai dezbaterii, au susţinut într-un comunicat că executivul trebuie să facă eforturi pentru ca România să devină atractivă pentru investitori prin predictibilitatea politicilor publice sau prin reducerea numărului ordonanţelor de urgenţă.
 

Etichete premierVictor PontaPalatul ParlamentuluiCamera de Comerţ Româno-AmericanăConsiliul de Afaceri Româno-Americaninvestiţiiindependenţă energeticăHoyt Yee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live