Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iunie 2020
Vizualizari: 158
Comentează add

"România are nevoie de investiții în amenajări hidrotehnice"

radiojurnal

Foto: Sergiu Șteț.

România are nevoie de investiții în amenajări hidrotehnice atât în perspectiva producției de energie electrică cât și pentru reducerea efectelor inundațiilor, spun reprezentanții Hidroelectrica.
 
Potrivit directorului companiei, Bogdan Badea, legislația națională ar trebui cât mai curând aliniată la cea europeană astfel încât să fie stimulate investițiile.
 
El a precizat că instabilitatea legislativă din ultimii ani și birocrația au blocat proiecte care ar fi putut aduce avantaje privind producția de energie și reducerea viiturilor.
 
"Este nevoie să corelăm politicile energetice cu politicile de mediu și aici Hidroelectrica se luptă cu un sistem birocratic pe care, sincer să fiu, nu-l mai înțelegem la acest moment pentru că investim 100% în energie verde. Avem, iată, în aceste zile inundații imense pe Valea Jiului - ne întrebăm dacă investiția de pe Valea Jiului, blocată de o hotărâre a instanței, că dacă această investiție era acum în producție, probabil că mare parte din efectele acelor inundații nu se vedeauu pentru că centralele noastre protejează și localitățile și populația de astfel de situații", spune Bogdan Badea.

Etichete Bogdan BadeaHidroelectrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live