Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

2 Septembrie 2015
Vizualizari: 1020
Comentează add

Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, spune că România, ca stat membru NATO şi al UE, are datoria şi responsabilitatea de a ajuta la efortul de a proiecta stabilitate.

România "are datoria şi responsabilitatea de a ajuta"

alina-stanuta

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu. Foto: captură video.

La Bucureşti se desfăşoară reuniunea anuală a diplomaţiei române.

Tema acesteia o reprezintă România şi provocările de securitate la limitele spaţiului european şi euroatlantic.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Bogdan Aurescu, declara în deschiderea evenimentului că România ca stat membru NATO şi al UE s-a confruntat cu multe provocări din punct de vedere geostrategic în vecinătatea extinsă.

"Nu putem ignora faptul că în jurul celor două organizaţii din care facem parte s-a creat un veritabil coridor de instabilitate, cu multe puncte fierbinţi, de la agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina şi modificarea echilibrului de securitate în regiunea Mării Negre prin ocuparea ilegală şi militarizarea Crimeii până la ascensiunea fenomenului terorist, provocarea în creştere a migraţiei ilegale, crizele divserse şi instabilitatea statală un sud.

"Iar România, aflată la graniţa răsăriteană a acestora, la punctul de inflexiune cu vecinătatea sudică, prin regiunea extinsă a Mării Negre, are datoria şi responsabilitatea de a ajuta substanţial la efortul de a proiecta stabilitate, democraţie şi prosperitate", a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul afacerilor externe mai spunea că în premieră la reuniune participă şi patru miniştri de externe, din Polonia, Slovacia, Norvegia şi Iordania, iar prezenţa acestora reprezintă o reconfirmare a rolului activ al României în plan internaţional. 


Etichete MAEdiplomaţieministrul afacerilor externe Bogdan AurescuUENATORomâniaimigraţierefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live