Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2017
Vizualizari: 800
Comentează add

În prezent, România are înregistrate patru produse alimentare cu indicaţii geografice.

România are 300 de produse alimentare cu potenţial de recunoaştere în UE

radiojurnal

Arhivă foto: Ilie Pintea.

În România sunt 300 de produse alimentare cu potenţial de recunoaştere la nivel european, iar dintre acestea 100 au fost încadrate la potenţiale produse cu denumiri care pot accesa sistemele de calitate europene, anunţă Ministerul Agriculturii.

Aproximativ 20 de produse identificate sunt în atenţia ministerului de resort pentru finalizarea documentaţiei care va fi trimisă la Uniunea Europeană, dintre care: Telemeaua de Vaideeni, Telemeaua de Sibiu, Brânza de burduf de Bran, Cobza cu păstrăv afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean și Cârnaţii olteneşti.

În prezent, România are înregistrate patru produse alimentare cu indicaţii geografice: Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, Telemea de Ibăneşti. Cârnaţii de Pleşcoi, Scrumbia de Dunăre afumată şi Caşcavalul de Săveni aşteaptă recunoşterea europeană.


Etichete romaniaproduse alimentarerecunoastere europeanaministerul agriculturiiuetelemeabranza de burduf branpastrav afumat valea putneicarnatii oltenestimagiun de prune topolovrnisalam de sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live