Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

4 August 2017
Vizualizari: 1592
Comentează add

La cinci ani după Jocurile Olimpice, stadionul din Stratford este din nou gazda celor mai buni atleți din lume.

România are 15 atleți la startul Campionatelor Mondiale de la Londra

alex-tentu

Foto: facebook.com/WorldAthleticsClub

La cinci ani după Jocurile Olimpice, stadionul din Stratford este din nou gazda celor mai buni atleți din lume.

Delegația României este formată din 15 sportivi. Pe pistă se vor afla doar Bianca Răzor la 400 și Claudia Bobocea la 1500 de metri. La sărituri vor fi prezente Alina Rotaru și Angela Moroșanu la lungime și Andreea Panțuroiu la triplusalt. Tot trei atleți concurează și în probele de aruncare: Andrei Gag la greutate, Alexandru Novac la suliță și Bianca Perie la ciocan.

În întrecerile de marș, Ana Rodean și Andreea Arșine sunt prezente la 20 de kilometri, iar Narcis Mihăilă și Florin Știrbu la 50 de kilometri. Tot pe străzile Londrei vor fi în cursă și maratoniștii: Paula Todoran, Liliana Dragomir și Marius Ionescu.

Competiția, care se va încheia pe 13 august, va marca retragerea din activitate a jamaicanului Usain Bolt. De 11 ori campion mondial, recordmenul probelor de viteză va alerga doar la 100, respectiv 4x100 de metri.

De asemenea, și Mo Farah va concura pentru ultima dată pe pistă la întrecerile lumii. Britanicul, care se va concentra în viitor pe maraton, încearcă să realizeze pentru a cincea oară consecutiv dubla 5.000 – 10.000 de metri, după succesele de la Londra, Moscova, Beijing și Rio de Janeiro.

În urma recentului scandal de dopaj, delegația Rusiei este în continuare suspendată. Chiar și așa, 19 ruși au primit permisiunea de a participa ca atleți neutri. Printre aceștia se numără campionii mondiali din 2015, Sergey Shubenkov la 110 metri garduri și Mariya Lasitskene la săritura în înălțime, cât și fostul medaliat cu aur la lungime, în 2013, Aleksandr Menkov.


Etichete AtletismCampionatele MondialeLondraRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live