Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 1116
Comentează add

România și Bulgaria ar trebui tratate precum celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește MCV, a spus Victor Ponta la Strasbourg.

România "ar trebui să aibă tratament egal cu restul UE în privința MCV"

radiojurnal

Victor Ponta. Foto: Arhivă.

Creşterea economică şi stabilitatea politică fac din România un puternic competitor în regiunea sud-estică a Europei - a susţinut, marți, la Strasbourg, premierul Victor Ponta - în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu comisarii europeni Vera Jourova şi Margrethe Vestager.

Întrebat dacă se impune menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria, şeful executivului de la Bucureşti a afirmat că nu crede în tratament separat pentru unele ţări ale Uniunii Europene, ci în reguli clare pentru toate cele 28 de state membre.

" Este corect ca România şi Bulgaria să fie tratate la fel ca celelalte 26 de ţări membre. Şi anume, un mecanism de altfel propus la începutul Comisie Juncker, un mecanism care să se aplice tuturor ţărilor membre, în aşa fel încât să avem reguli clare pentru justiţie, pentru statul de drept, pentru drepturi şi libertăţi fundamentale, pe care evident România le va respecta întotdeaua.

"Tratament separat pentru noi? Nu, nu cred că mai se impune în acest moment şi cred că până la urmă suntem un membru egal cu toţi ceilalţi. Nu pot să fie unii mai egali decât alţii", a declarat premierul.

În cea de-a doua parte a zilei, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la Strasbourg, cu preşedinţii Parlamentului European şi Comisiei Europene, Martin Schulz şi Jean-Claude Juncker.


Etichete crestere economicaRomaniaVictor PontaBulgariaStrasbourgVera JurovaMargrethe VestagerMCVUEBulgariaComisia JunckerMartin Schulz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live