Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2013
Vizualizari: 2076
Comentează add

Cele 15 mari companii americane membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American încearcă să convingă Congresul SUA că România ar trebui introdusă în Programul Visa Waiver.

România "ar trebui introdusă în Programul Visa Waiver"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Cele 15 mari companii americane membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American încearcă să convingă Congresul Statelor Unite că România ar trebui introdusă în Programul Visa Waiver - a declarat, în exclusivitate pentru Radio România, Eric Stewart, preşedintele Consiliului.

Eric Stewart a precizat că a avut mai multe întâlniri cu membri ai Congresului, cărora le-a explicat că lipsa unui regim mai uşor de vize pentru români este un obstacol pentru afacerile americane în România. 

"Este foarte dificil pentru afaceri dacă românii şi americanii nu pot călători uşor între cele două ţări, dar este important să nu uităm că incapacitatea noastră de a adopta legislaţie mai uşoară pe vize în Congres nu are nimic de-a face cu România, ci cu subiecte ca imigraţia sau dezbaterea privind emisfera vestică.

"Este păcat că România nu este inclusă în Visa Waiver. Consiliul nostru s-a angajat să lucreze intens în această privinţă. Avem mulţi membri în Congres şi atât eu, cât şi reprezentanţi ai companiilor din Consiliul de Afaceri Româno-American le-am explicat că ţinem în afara Programului Visa Waiver unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai noştri" a mai spus Eric Stewart. 

Din Consiliul de Afaceri Româno-American fac parte mari companii, ca Chevron, ExxonMobil sau Johnson&Johnson, care sunt implicate în dezvoltarea laturii economice a Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România.


Etichete Consiliul de Afaceri Româno-AmericanEric StewartSUAJohnson&JohnsonChevronExxonMobilVisa Waiver

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live