Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

8 Ianuarie 2020
Vizualizari: 871
Comentează add

Ionuţ Simion, partener PriceWaterhouse Coopers România, recomandă autorităţilor să menţină un cadru legislativ stabil şi predictibil pentru a nu descuraja mediul de afaceri.

România „ar putea înregistra o încetinire a ritmului de creştere”

bogdan-isopescu

Foto: Agerpres.

China va rămâne şi anul acesta liderul creşterii economice, în contextul unei încetiniri a avansului economiei mondiale, la o medie de 3,4 procente.

Estimările analiştilor de la PriceWaterhouse Coopers arată şi pentru România o încetinire a ritmului de creştere. 

Previziunile PriceWaterhouse Coopers arată că economia globală va avansa din inerţie în 2020 şi va înregistra o creştere de doar 3,4 procente din cauza tensiunilor comerciale internaţionale.

Analiştii se aşteaptă ca serviciile să rămână unul dintre punctele forte pentru comerţul global, cu o valoare totală a exporturilor de 7 trilioane de dolari în 2020.

Prognozele arată că liderul creşterii economice va fi China, cu cel mult 6 procente, în timp ce Statele Unite vor înregistra aproximativ 2% iar zona euro 1 procent.

În privinţa României, analiştii spun că şi cea mai optimistă prognoză, cea a Guvernului, de 4,1 %, arată o încetinire a creşterii economice faţă de anii anteriori.

Ionuţ Simion, partener PriceWaterhouse Coopers România, recomandă autorităţilor să menţină un cadru legislativ stabil şi predictibil pentru a nu descuraja mediul de afaceri.

Un alt instrument la dispoziţia autorităţilor ar fi investiţiile publice, mai ales în infrastructura fizică, investiţii care ar stimula economia.


Etichete piaţălegumefructeafaceriincetinire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live