Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

15 Octombrie 2020
Vizualizari: 416
Comentează add

România ar putea înregistra o contracție de 4,7% a economiei, a afirmat Ciprian Dascălu, economist şef și director de cercetare la BCR.

"România ar putea înregistra o contracție de 4,7% a economiei"

iulian-olescu

România ar putea înregistra o contracție de 4,7% a economiei în acest an și o creștere cu 3,9% în 2021, a afirmat astăzi Ciprian Dascălu, economist şef și director de cercetare la Banca Comercială Română.

Prognozele BCR privind inflația arată menținerea cel puțin doi ani a acestui indicator în intervalul țintit de banca centrală, adică sub 3,5%.


Ciprian Dascălu: Revenirea economică a fost, după ce s-au ridicat restricțiile, destul de rapidă, dar pare că ritmul se mai temperează. Din păcate, spațiul fiscal este destul de limitat și pachetul României, deşi a fost bine targetat, nu s-a ridicat la nivelul pachetelor de sprijinire din Europa Centrală și de Est. Leul are, raportat la costurile unitare cu forța de muncă, un pic supraevaluat, dar ne așteptăm la vreo corecție bruscă și cel mai probabil corecțiile fiscale vor fi strâns legate și de viteza de revenire economică.


Reporter: Economistul şef al BCR subliniază însă că aceste estimări sunt valabile doar în condițiile în care nu se va mai impune nicio perioadă de închidere economică generată de criza sanitară.

După cum ne-a transmis redactorul Iulian Olescu, în prezent economia românească a recuperat aproximativ 60% din reculul înregistrat în primăvară, cu cele mai bune valori în industria prelucrătoare și construcţii.


Etichete romaniacontractieeconomieciprian dascalueconomist(RS)bcr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live