Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

22 Martie 2019
Vizualizari: 556
Comentează add

O decizie în acest sens s-ar putea fi luată în cadrul Congresului Mondial de Meteorologie, programat peste două luni, la Geneva.

România ar putea găzdui un Centru European Regional de Agrometeorologie

marilena-francu

Gratiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, sustine o alocutiune la evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, organizat de Administratia Nationla de Meteorologie. Foto: Agerpres.

România ar putea găzdui un Centru European Regional de Agrometeorologie, iar o decizie în acest sens s-ar putea fi luată în cadrul Congresului Mondial de Meteorologie, programat peste două luni, la Geneva - a anunţat, astăzi, ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Ea a apreciat că trebuie luate măsuri în fiecare domeniu de activitate, atât în Uniunii Europene, cât şi la nivel global privind schimbările climatice, astfel încât să se reducă emisiile de gaze cu efect de seră.


Graţiela Gavrilescu: Ministerul Mediului, cu partener Administrația Națională de Meteorologie, va depune un proiect, săptămâna viitoare, în Programul Operațional de Infrastructură Mare, un proiect de prognoză națională pentru calitatea aerului, adică tot ceea ce ne afectează pe noi zilnic, inclusiv pe poluării de care participăm în trafic, că e PM10, că e NOx, că e 2,15%, că sunt alte tipuri de emisii, că-i vorba de hidrocarburi aromatice sau altceva, pe tot ceea ce ne dă pe bază de prognoză, să putem să facem o radiografie clară la nivel național și să știm ce avem de făcut pe o perioadă scurtă de timp, dar și lungă de timp.


Realizator: Administraţia Naţională de Meteorologie a organizat astăzi un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, care e sărbătorită în fiecare an pe 23 martie, această zi marcând intrarea în vigoare, în anul 1950, a Convenţiei Organizaţiei Meteorologice Mondiale.


Etichete RomâniaCentru European Regional de Agrometeorologiegenevaschimbari climaticegratiela gavrilescuministerul mediului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live