Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 August 2017
Vizualizari: 819
Comentează add

Decizia privind achiziţionarea de elicoptere de atac se fundamentează pe planul de înzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

România ar putea cumpăra elicoptere de atac de la compania Bell Helicopter

radiojurnal

Întâlnire a premierului Mihai Tudose cu reprezentanţii Bell Helicopter.         Foto: guv.ro.

România şi-a exprimat intenţia de a cumpăra elicoptere americane de la compania Bell Helicopter. Joi, 3 august, a avut loc o întîlnire la sediul Guvernului între premierul Mihai Tudose şi reprezentanţi ai companiei americane, la care au mai fost prezenţi miniştrii apărării, economiei şi înalţi oficiali din cadrul Armatei.

Reprezentanţii Guvernului amintesc, printr-un comunicat de presă, că decizia privind achiziţionarea de elicoptere de atac se fundamentează pe planul de înzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

După convorbiri, ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu, a semnat scrisoarea de intenţie şi disponibilitate privind achiziţionarea de elicoptere de atac, urmând ca aceasta să fie adresată Guvernului Statelor Unite.

În perioada următoare vor avea loc discuţii aprofundate între reprezentanţii Ministerului Economiei şi cei ai companiei americane Bell Helicopter privind înfiinţarea unei societăţi mixte, dar şi a transferului tehnologic şi de know-how care să permită producţia elicopterelor pe teritoriul României.


Etichete Adrian ŢuţuianuMihai TudoseBellminiştrielicoptere atacBellMihai FiforNicolae CiucăLaurian AnastasofCSAT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live