Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iunie 2020
Vizualizari: 580
Comentează add

Baza Mihail Kogălniceanu este ideală pentru un element militar expediționar, consideră secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

"România ar putea creşte prezența militară americană pe teritoriul său"

radiojurnal

  Mircea Geoană.                Foto: Arhivă. 

România ar putea creşte prezența militară americană pe teritoriul său, dacă își dorește acest lucru, iar baza Mihail Kogălniceanu este ideală pentru un element militar expediționar, consideră secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

El spune că acest lucru ar putea fi justificat în contextul în care Rusia continuă să își întărească substanțial capacitățile militare în zona Mării Negre. 

"Cred că este nevoie de a veni cu un set de argumente care sunt foarte evidente; pe de o parte este legat de prezența agresivă și prezența unei consolidări militare ofensive pe care Federația Rusă o are în Marea Neagră și dinspre Marea Neagră și doi - și aici baza de la Kogălniceanu este ideal plasată geografic și strategic - pentru aceste element expediționar. Sunt convins că liderii noștri, militarii noștri, diplomații noștri știu foarte bine aceste argumente şi sunt convins că își vor folosi influența și sofisticarea pentru a putea să ne avansăm interesele ca țară", a declarat Mircea Geoană.


Etichete NATOMihail KogălniceanubazămilitarMarea NeagrăMircea Geoană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live