Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2022
Vizualizari: 263
Comentează add

România trimite zeci de pompieri și tehnică specifică în Franța, pentru a o ajuta să gestioneze incendiile de vegetație.

România ajută la stingerea incendiilor din Franța

radiojurnal

FOTO: ISU Timiș.

România trimite zeci de pompieri și tehnică specifică în Franța, pentru a o ajuta să gestioneze incendiile de vegetație care afectează regiunea sud-vestică Gironde.

Este vorba despre 77 de pompieri și 17 mijloacele de intervenție care merg în misiune, la solicitarea Guvernului francez, prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Două aeronave de transport aerian strategic au plecat deja din București și Timișoara cu primele echipamente, astăzi urmând să decoleze și un al treilea avion, care îi va transporta pe pompierii salvatori.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că este prima dată când țara noastră desfășoară o operațiune de salvare atât de amplă pe cale aeriană.


Raed Arafat: Din punctul nostru de vedere, este o premieră în care trimitem mijloace tehnice și mașini de pompieri cu capacitate destul de mare, vorbim și de cele de 4000 de l, pe calea aerului, folosind avioane care aparțin unei baze militare, care au fost puse la dispoziția noastră și le folosim în contextul colaborării sub Mecanismul Protecției Civile Europene și trimitem mijloacele de transport, astfel încât forțele noastre de intervenție vor fi la dispoziția colegilor din Franța și gata de intervenție, fără să fie obosiți după ce traversează mii de kilometri până în Franța.


Realizator: Între timp, președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a mulțumit României, dar și celorlalte state care ajută la stingerea incendiilor din țara sa, descriind gestul drept o demonstrație a solidarității Europene.

HARTA: Incendiul de vegetație de lângă orașul Bordeaux, regiunea Gironde, Franța. Sursa: captură foto: https://zoom.earth.

gironde


Etichete romaniafrantaraed arafatincendiuvegetatiegirondepompieri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live