Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Duminică, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

16 Iunie 2017
Vizualizari: 1941
Comentează add

România nu poate ajunge prea repede din lumea a treia a handbalului în elita continentului.

România, absentă de la încă un Campionat European de handbal masculin

alex-tentu

Foto: facebook.com/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

România nu poate ajunge prea repede din lumea a treia a handbalului în elita continentului. Belarus s-a impus cu 32 la 22 în Polivalenta din Craiova, iar șansele de calificare la Europene au dispărut.

Lipsa calității individuale s-a văzut încă o dată. Văduvită și de argumentul forței grupului, România avea de recuperat patru goluri după doar cinci minute. Deficitul a continuat să crească, iar la pauză tabela indica 19 la 11 pentru Belarus.

Cu o apărare din care au lipsit Dan Savenco și Radu Lazăr, portarii Mihai Popescu și Ionuț Iancu au continuat să scoată mingea din plasă și în repriza secundă. Atacurile previzibile, construite de jucătorii din linia de 9 metri, s-au oprit de 16 ori în fostul portar al Stelei, Ivan Matskevich, și de multe ori pe lângă poartă.

Cei mai buni marcatori ai României, Marius Mocanu și Demis Grigoraș, cu 5 reușite, nu au putut reduce din proporțiile înfrângerii. Oaspeții au condus chiar și la 12 goluri, însă partida s-a încheiat cu 32 la 22 pentru Belarus, care merge la Campionatul European din Croația, alături de Serbia.

Fără jucători de mare valoare, selecționerul Xavier Pasqual nu a putut face minuni precum toamna trecută. Antrenorul Barcelonei rămâne însă indiscutabil speranța de redresare a handbalului masculin românesc.  

Campania de calificare, începută în 2014, contra celor din Kosovo, se va încheia duminică, la Gdansk, împotriva Poloniei.


Etichete RomâniaBelarusHandbalCampionatul EuropeanCalificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live