Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

30 Aprilie 2014
Vizualizari: 932
Comentează add

Ministrul de externe Titus Corlăţean a declarat că în cadrul întrevederii cu secretarul de stat John Kerry a solicitat o prezenţă militară permanentă a trupelor aliate în România.

România a solicitat o "permanentizare a prezenţei NATO"

ani-sandu-washington

Conferinţă dedicată Europei la Consiliul Atlantic. Foto: MAE.

Ministrul de externe Titus Corlăţean a participat marţi la Washington la o conferinţă dedicată Europei la Consiliul Atlantic, unde a avut o scurtă discuţie şi cu secretarul de stat John Kerry despre situaţia din regiune şi despre Republica Moldova.

Şeful diplomaţiei române a declarat că ţara noastră susţine clar adoptarea de sancţiuni contra Moscovei din cauza situaţiei din Ucraina şi că a solicitat o prezenţă militară permanentă a trupelor aliate în România.

Reporter: Care este poziţia României privind potenţiale noi sancţiuni, inclusiv la adresa sectoarelor economiei Rusiei?

Titus Corlăţean: Poziţia noastră a fost constantă, foarte clară şi foarte angajată. În cadrul dezbaterilor la nivel european, toate semnalele pe care noi le-am dat, inclusiv România la nivel european către Federaţia Rusă, nu au fost bine înţelese de Moscova şi nu există, din păcate, spun eu, niciun fel de motive pentru a mai reflecta. Trebuie să ne păstrăm credibilitatea la nivelul Uniunii şi să examinăm, să adoptăm sancţiuni suplimentare care se impun.

Reporter: Cum vede România prezenţa militară americană din Europa de Est?

Titus Corlăţean: Este o necesitate legată de o prezenţă cât mai consistentă şi cât mai rapidă a capacităţilor militare ale NATO în state în special situate în flancul estic al Alianţei. Este vorba de România, de Polonia, de statele baltice în principal. Noi am solicitat o permanentizare a prezenţei Alianţei Nord-Atlantice care să vizeze atât dimensiunea aeriană, cât şi cea terestră şi cea maritimă, în cazul nostru, o prezenţă în Marea Neagră.


Etichete SUATitus CorlăţeanministruMAEWashingtondiscuţieRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live