Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Vartolomei

9 August 2020
Vizualizari: 298
Comentează add

România a solicitat CE zece milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19

cristina-vartolomei

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

România a solicitat Comisiei Europene zece milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului, atunci când acesta va fi disponibil - a anunţat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a precizat că dozele vor fi folosite în primul rând pentru personalul medical, cei cu vârste extreme sau care au comorbidităţi.

Ministrul a avertizat, ieri, la Iaşi, că multe cazuri de îmbolnăviri apar după ce oamenii se întorc din vacanţe şi a reamintit că numărul bolnavilor de COVID-19 depinde foarte mult de modul în care oamenii înţeleg să poarte măştile de protecţie şi să respecte distanţarea. Detalii aflăm de la corespondenta noastră, Cristina Vartolomei.

Reporter: Cristina Vartolomei - Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, declarat că, la nivel naţional, s-au identificat 3 riscuri majore de infectare.
 
Nelu Tătaru: Argeş, Dâmboviţa, Prahova. În general sunt de actitivăţi economice, de transport - navetist intrajudeţean sau interjudeţean, pe locul trei ar veni, să spunem, turismul, dar în celelalte regiuni majoritatea sunt din turism.
Reporter: În Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi cele patru spitale suport-COVID sunt, în prezent, 378 de pacienţi, veniţi şi din alte judeţe din regiune. Iar asta înseamnă că s-a atins capacitatea maximă de internare. Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pentru deblocarea situaţiei s-a cerut ajutorul Spitalului Militar din Iaşi.
 
Nelu Tătaru: Dacă în urmă cu o lună de zile, să spunem, ne confruntam cu solicitarea pacienţilor de a se externa şi asimptomaticilor, de a nu rămâne o oră în spital, în acest moment ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital de către pacienţi, chiar şi asimptomatici, de aceea avem o suprapopulare la tot ce înseamnă secţii de boli infecţioase, pneumologie sau spitalele-suport COVID. Am evaluat Spitalul Militar, cu acordul domnului ministrul Ciucă, pentru a putea introduce în circuitul suport-COVID a acelui corp de la Spitalul Militar.
 
Reporter: Ministrul sănătăţii se aşteaptă ca, de săptămâna viitoare, să apară o stagnare a ratei îmbolnăvirilor, dar a atras atenţia că evoluţia situaţiei depinde de modul în care populaţia respectă măsurile sanitare.
 
(PH)
 

Etichete CEvaccincovid-19Nelu Tataru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live