Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

17 Septembrie 2015
Vizualizari: 1296
Comentează add

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, apreciază că România a luat-o pe un drum greşit în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor.

România "a regresat în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor"

raul-matis-targu-mures

Kelemen Hunor: Foto: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a propus liderilor politici un pact interetnic, prin care să fie statuate toate drepturile minorităţilor obţinute până în 2007.

El consideră că din 2007 România a regresat în ceea ce priveşte aceste drepturi.

"După 2007, România, în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale, a luat pe un drum greşit şi înceracă în continuare să meargă pe un drum greşit. De aceea am propus la începutul anului preşedintelui Iohannis, am vorbit şi cu colegiii din Parlament, cu preşedinţii partidelor parlamentare, informal, despre un pact interetnic; un pact interetnic care ar însemna îngheţarea situaţiei aşa cum este la nivelul anului 2007-2011, cu legile aprobate şi aplicarea legislaţiei existente", a declarat Kelemen Hunor.

Prezent la seminarul "Autonomie: teorie şi practică", organizat la Târgu Mureş, preşedintele UDMR a precizat că, dacă România nu poate merge mai departe în această chestiune, Uniunea nu acceptă să susţină măsuri administrative şi iniţiative legislative prin care drepturile obţinute să fie diminuate. 


Etichete UDMRKelemen Hunorpact interetnicdrepturile minorităţilorautonomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live