Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iunie 2018
Vizualizari: 343
Comentează add

România are o rată a absorbţiei de peste 18%, foarte apropiată de media europeană, a declarat pentru RRA secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Mihaela Toader.

România "a recuperat întârzierile la absorbţia fondurilor europene"

radiojurnal

România a recuperat întârzierile la absorbţia fondurilor europene în prima parte acestui an, având o rată de peste 18%, foarte apropiată de media europeană, a declarat astăzi pentru Radio România Actualităţi, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Mihaela Virginia Toader.

Ea a spus că, în acelaşi timp, s-au făcut şi plăţi către beneficiari de peste două miliarde de euro prin programele operaţionale sectoriale.

Mihaela Virginia Toader: În acest moment, avem deschise linii de finanţare într-o valoare totală de 23 de miliarde de euro, respectiv aproape 81% din alocarea totală a României. De asemenea, avem contracte semnate în valoare de 12,5 miliarde, ceea ce ne duce la o creştere de la 5% la începutul anului 2017 la 42,4% din alocarea României şi totodată am făcut deja plăţi către beneficiari de aproximativ 2,3 miliarde de euro prin programele operaţionale gestionate atât de Ministerul Fondurilor Europene, cât şi de Ministerul Dezvoltării Regionale. Toate aceste cifre ne duc către media europeană privind rata de absorbţie, medie care se situează acum la 19%, România fiind la peste 18%, deci ne desparte, să spunem, mai puţin de un procent de media europeană.


Etichete fonduri europeneabsorbtieuemihaela toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live