Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 464
Comentează add

România a primit ieri prima tranşă de 1,8 miliarde de euro, din prefinanţarea aferentă Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

România a primit prima tranşă de 1,8 miliarde de euro din PNRR

carmen-gavrila

 Foto: Arhivă.

Realizator: Ciprian Sasu - România a primit ieri prima tranşă de 1,8 miliarde de euro, din prefinanţarea aferentă Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Până la finalul acestui an, ţara noastră va primi şi restul sumei din împrumutul total de prefinanţare, care se ridică la aproximativ 3,8 miliarde de euro. Banii europeni din PNRR se acordă în tranşe bianuale, în funcţie de îndeplinirea anumitor obiective. Carmen Gavrilă relatează:

Reporter: Cu această plată de prefinanțare trebuie demarate investițiile și reformele fixate de România în Panul National de Redresare. La capitolul tranziție către economia verde, România şi-a propus investiții de 3,9 miliarde de euro, în modernizarea căilor ferate, inclusiv cu echipamente electrificate sau fără emisii de carbon. În plus, 2,7 miliarde de euro vor fi investiți în renovarea clădirilor publice și a blocurilor atât din punct de vedere energetic, de exemplu prin anvelopare, cât și pentru a le face mai rezistente la cutremur. Cum sănătatea are probleme de reziliență unanim recunoscute în România, planul prevede de investiții de 2 miliarde de euro în infrastructura spitalicească, dar și în îmbunătățirea sistemului de educație în domeniu. Pe măsură ce acest plan este pus în practică, țara noastră va primi în total 29,2 miliarde de euro, din care nu trebuie să dăm înapoi 14,2 miliarde de euro, iar restul de 14,9 miliarde vor veni sub formă de credite cu dobânzi mici, garantate de Comisia Europeană, atât că banii trebuie efectiv investiți până în 2026, iar sumele se eliberează pe măsură ce România atinge concret țintele de etapă pe care și le-a fixat în plan. 


Etichete (ii)pnrr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live