Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

2 Decembrie 2021
Vizualizari: 464
Comentează add

Comisia Europeana a virat astazi Romaniei, o transa de 1,8 miliarde de euro adica 13% din banii alocati prin mecanismul european de redresare si rezilienta.

România a primit joi o primă tranșă de bani din PNRR

carmen-gavrila

 Foto: Arhivă.

Comisia Europeana a virat astazi Romaniei, o transa de 1,8 miliarde de euro adica 13% din banii alocati prin mecanismul european de redresare si rezilienta.

Romania urmeaza sa primeasca in total  29.2 miliarde de euro in granturi, adica bani nerambursabili  si imprumuturi cu dobanda foarte mica.

Pe baza Panului National de redresare al Romaniei, Comisia vrea sa  sustinaacele investitii si reforme care sa transforme profund economia si societatea romaneasca.

3,9 miliarde de euro vor fi investiti in modernizarea infrastructurii de cai ferate, inclusiv cu emisii zero de carbon iar alte 2,7 miliarde de euro vor merge spre renovarea cladirilor, ca sa devina mai eficiente energetic dar si rezistente la cutremure.

Presedinta Comisiei Europene, ursula von der Leyen a transmis mesajul ca odata cu prima transa de bani din mecanismuld e redresare, Romania poate incepe modernizarea sistemului medical si sa imbunatateasca administratia publica.


Etichete romaniapnrrcetransa(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live