Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

10 Mai 2014
Vizualizari: 1933
Comentează add

UPDATE: Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, au intrat pe poziţia a şasea în finala concursului Eurovision 2014 din Copenhaga.

România a intrat pe poziţia a şasea în finala Eurovision 2014 România a intrat pe poziţia a şasea în finala Eurovision 2014 - Conține video

razvan-stancu

Paula Seling şi Ovi la premiile muzicale din 2011. Foto: Arhivă.

UPDATE: Potrivit Agerpres, reprezentanții României, Paula Seling și Ovi (Ovidiu Cernăuțeanu) au susținut un show complex în finala Eurovision, prezentând, din nou, pianul circular care a fost proiectat pe pereții scenei dar și holograma cântăreței române.

De asemenea, show-ul celor doi s-a încheiat cu efecte pirotehnice. Paula Seling și Ovi s-au întors la Eurovision la patru ani după ce au obținut un loc trei în acest concurs, cu "Playing with Fire".

Paula Seling a spus, înaintea Finalei Naționale Eurovision, că a fost convisă de succesul acestei deveniri de calitatea cântecului compus de Ovi, Philip Halloun și Frida Amundsen.

În finală votează din nou românii din diaspora.

 

Pot vota pentru România telespectatorii din Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Olanda, Ucraina, Marea Britanie.

Din Albania şi San Marino, Paula şi Ovi, ca şi ceilalţi concurenţi, primesc note numai de la juriul de specialitate.

Pentru românii aflaţi în ţările de mai sus, în timpul show-ului televiziunilor publice care transmit în direct finala Eurovision, se va afişa numărul la care se poate vota.

Votaţi 06 şi susţineţi România la Eurovision 2014!

Fanii pot vota prin sms, telefon sau aplicația specială Eurovision, dar nu pentru țara din care votează.

Video: Paula Seling & Ovi - Miracle. Sursa: youtube.com/user/eurovision.

Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2014, după ce au trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală, care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Vezi aici lista cu toți participanții din finala Eurovision 2014.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

Eurovision 2014 se desfăşoară în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

-----------------------------------------------------------------------------------------------

România la Eurovision
 • 1993 Dida Dragan
 • 1994 Dan Bittman
 • 1996 Monica Anghel
 • 1998 Malina Olinescu
 • 2000 Trupa Taxi
 • 2002 Monica Anghel / Marcel Pavel
 • 2003 Nicola
 • 2004 Sanda
 • 2005 Luminita Anghel
 • 2006 Mihai Traistariu
 • 2007 Todomondo
 • 2008 Nico si Vlad
 • 2009 Elena Gheorghe
 • 2010 Paula Seling si Ovi
 • 2011 Hotel FM
 • 2012 Trupa Mandinga
 • 2013 Cezar Ouatu
 • 2014 Paula Seling si Ovi
În această seară, la Copenhaga, are loc finala concursului Eurovision 2014.

România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, a intrat de pe poziţia a şasea în finala concursului care are loc sâmbătă de la ora 22.00, în Copenhaga.

În concurs vor intra, în această ordine, cele 26 de finaliste: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie.

Pronosticuri la Eurovision 2014

Despre favoriții Eurovision 2014 redactorul RRA, Costi Dumăscu.

Evenimentul polarizează atenţia a milioane şi milioane de fani de pe continent, dar şi din lume.

Dovadă stă "efervescenţa" de pe Internet, cu câteva ore înainte de startul concursului : în spaţiul virtual se emit pronosticuri, se fac pariuri, se lansează apeluri la susţinerea unuia sau altuia dintre protagonişti.

Tiparul potrivit căruia nu poţi câştiga la Eurovision decât dacă vii cu piese vesele, jucăuşe, uşor de fredonat pare să nu mai funcţioneze.

În topul preferinţelor pe internet şi în cel al caselor de pariuri Suedia ocupă un loc în faţă, iar piesa reprezentantei iese complet din şablonul descris.

Şi tot la capitolul favoriţi se regăseşte Armenia.

"Câştigător absolut, astăzi va fi cel mai bun", mesajele de acest fel curg cu miile pe siteurile pe care este postată piesa Armeniei.

Cu o bijuterie vine în finala de sâmbătă şi Ungaria, a cărei piesă vine cu un mesaj.

Cântecul este un manifest împotriva violenţei la care sunt supuşi copiii în familie.

Cât despre "miracolul" Paulei Seling şi a lui Ovi, cotele fanilor şi ale pariorilor plasează constant piesa în prima jumătate a clasamentului preferinţelor.

Eurovision se vede în această seară de la ora 22.00 la Televiziunea Română. 

Premierul Victor Ponta merge la Copenhaga, pentru finala Eurovision

"În această seară vom fi alături de echipa României (Paula Seling și Ovi) la finala Eurovision din Copenhaga! Mergem împreună cu patru copii foarte talentaţi, care au impresionat toată ţara cu interpretările lor în cadrul concursului Next Star: Vanessa Marzavan (13 ani, din București), Elena Hasna (13 ani, din Târgu Jiu), Omar Arnaout (13 ani, din București) și Catinca Popa (12 ani, din București)", se arată în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

EUROVISION - una dintre cele mai longevive emisiuni televizate

Cele mai bune performante ale Romaniei la Eurovision au fost in 2005 si 2010, cand reprezentantii sai au ocupat locul 3.

Irlanda detine recordul pentru cel mai mare număr de victorii la Eurovision, câstigând trofeul de sapte ori - dintre care trei consecutive, intre 1992 si 1994.

Franta, Luxemburg, Marea Britanie si Suedia sunt următoarele, cu cate cinci concursuri castigate.

Eurovision este o competitie anuala organizata de catre tarile membre ale European Broadcasting Union (EBU). Prima sa editie a avut loc in 1956.

Eurovision inregistreaza an de an una dintre cele mai semnificative audiente globale, numarandu-se printre cele mai longevive emisiuni televizate din lume.

Printre castigatorii Eurovision sunt nume importante ale muzicii europene, printre care ABBA, Celine Dion sau Julio Iglesias.

Foto: Numerele de telefon la care puteţi vota România.


Etichete Eurovision 2014Paula SelingOviMiracleconcursCopenhagaDanemarcaOvidiu Cernăuțeanudiasporapronosticurifinala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live