Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

15 Mai 2018
Vizualizari: 928
Comentează add

„Stejarii” ratează pentru prima oară în istorie prezența la un turneu final mondial.

România a fost descalificată de la Cupa Mondială de Rugby din 2019

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de Rugby

Echipa națională de rugby a României a fost descalificată de la Cupa Mondială care va avea loc în Japonia, la anul, a anunțat, marți, Federația Internațională de Rugby.

World Rugby (Federația Internațională de Rugby) a publicat deciziile Comisiei de Soluționare a Disputelor desemnate de forul mondial sa evalueze problemele legate de calificarea la Cupa Mondiala de Rugby din 2019. „Astfel, în ceea ce privește problemele de eligibilitate, România (un jucător), Spania (doi jucători) si Belgia (cinci jucători) au fost considerate vinovate întrucat au folosit jucători neeligibili și penalizate cu retragerea a câte cinci puncte pentru fiecare meci în care au fost folosiți jucătorii, la care se adaugă sancțiuni financiare, suspendate pe o perioadă de 5 ani. S-a hotărât de asemenea ca rezultatul meciului dintre Belgia și Spania să rămană neschimbat”, se arată într-un comunicat publicat de Federația Română de Rugby, care a reacționat imediat.

Forul național de profil „va contesta decizia de depunctare a echipei naționale de rugby a României emisă de Comisia de Soluționare a Disputelor, care afectează clasamentul turneului de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia”, se arată în comunicatul federației.

„Federația Română de Rugby nu este de acord cu decizia Comisiei de Soluționare a Disputelor, ce stipulează aplicarea unor depunctari identice pentru toate țările care au folosit sportivi neeligibili, indiferent de demersurile făcute sau de absența lor”, mai precizează oficialii români, care au anunțat că Federația Română de Rugby va contesta aceasta decizie la Comisia de Apel a World Rugby.

Decizia face ca echipa națională de rugby a României să rateze pentru prima oară în istorie prezența la o Cupă Mondială. În locul „stejarilor”, va merge în Japonia naționala Rusiei, care a terminat grupa de calificare pe locul al treilea, cu 20 de puncte, după România (29 de puncte) și Spania (26 de puncte).


Etichete rugbyromaniadescalificatacampionatul mondial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live