Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2019
Vizualizari: 266
Comentează add

Experții sunt preocupați de faptul că autoritățile române au ignorat complet recomandarea GRECO de a renunța la crearea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiţie.

"România a făcut puține progrese pt a preveni corupția între parlamentari"

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

România a făcut foarte puține progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupția în rândul parlamentarilor, al judecătorilor și al procurorilor și pentru a răspunde îngrijorărilor legate de controversata reformă a sistemului judiciar.

Este una dintre concluziile rapoartelor publicate marţi, 9 iulie, de organismul anticorupție al Consiliului Europei, GRECO.

Experții europeni sunt preocupați de faptul că autoritățile române au ignorat complet recomandarea GRECO de a renunța la crearea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, dar salută anunțul făcut de premierul, Viorica Dăncilă, de a nu pune în practică reformele contestate din acest domeniu.

În aceste condiții, precizează GRECO, România va rămâne supusă procedurii de monitorizare și are ca termen pentru a se conforma recomandărilor 30 iunie 2020.


Etichete GRECOcorupţiejustiţierapoarteViorica Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live