Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 15 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

31 Octombrie 2016
Vizualizari: 1673
Comentează add

În regiunea Transcarpatia din Ucraina, care cuprinde o parte a "Maramureşului istoric", după ultimul recensământ sunt peste 35.000 de cetăţeni de origine română.

România a deschis un nou consulat în Ucraina la Slatina/Solotvyno

adrian-marchis-maramures

  Lac sărat din Slatina, regiunea Transcarpatia, Ucraina     Foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/Slatina,_Ucraina.

Consulatul României din Slatina (Solotvyno în ucrianeană), regiunea Transcarpatia, se deschide luni, 31 octombrie, pentru cetăţenii ucraineni de origine română de peste Tisa. Cele mai solicitate documente pentru intrarea în România sunt permisele de mic trafic de frontieră.

"Consulatul nostru are aceleaşi atribuţii ca orice oficiu consular al României din străinătate şi poate acoperi toată gama de servicii consulare. Din câte ştim noi şi la ce ne aşteptăm, începând de luni, să demareze în primul rând preluarea datelor biometrice pentru permisele de mic trafic de frontieră, care se pare că sunt foarte căutate în zona de frontieră şi faptul că autorităţile române se luptă mulţi ani pentru semnarea acestui acord se dovedeşte că au avut dreptate şi că cetăţenii manifestă interes. Ne aşteptăm de asemenea până la ridicarea completă a regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni să avem solicitări de vize. Vizele se vor elibera în mod normal în şapte zile calendaristice, deşi conform normelor europene termenul este de zece zile. Noi vom încerca să-l scurtăm atât cât este posibil pentru a ajuta oamenii" a declarat consulul României la Slatina, Gabriel Nicola.

În regiunea Transcarpatia, pe Tisa superioară, după ultimul recensământ sunt peste 35.000 de cetăţeni de origine română.


Etichete SlatinaMaramureşTranscarpatiaGabriel NicolaconsulatactedocumentepermisfrontierăSighetu Marmaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live