Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2021
Vizualizari: 181
Comentează add

Cele mai multe s-au vindecat, dar 20.350 au decedat, 63 de ieri până azi.

România a depăşit 800.000 de persoane infectate cu coronavirus

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

România a depăşit azi 800.000 de persoane infectate cu coronavirus, de la primul caz confirmat. Cele mai multe s-au vindecat, dar 20.350 au decedat, 63 de ieri până azi.

La prânz autorităţile au anunţat 2.830 de cazuri noi, iar epidemia de COVID-19 a revenit în mod evident pe o curbă ascendentă.


Reporter - Mihaela Enache: În săptămâna care se încheie astăzi, numărul cazurilor noi a fost cu peste 4.500 mai mare decât în intervalul anterior. În majoritatea zilelor au fost peste 3.000 de oameni nou diagnosticați, ba chiar aproape 4.000 de miercuri până joi.

Multe din datele incluse în bilanțul de astăzi sunt la nivelul de acum aproximativ o lună. Numărul persoanelor cu coronavirus internate în spital a revenit /la/ peste 8.000, iar la terapie intensivă sunt din nou peste 1.000 de pacienți.

Şi în privința ratei de infectare se constată o creștere.

Dacă deocamdată doar două județe figurează cu peste trei cazuri la mia de locuitori cumulat în 14 zile, e vorba de Maramureș și de Timiș care e aproape chiar de cinci la mie, alte trei sunt imediat sub pragul de intrare în zona roșie, Brașov, Cluj și Ilfov. De altfel, în jurul Bucureștiului sunt în prezent 17 localități în scenariul roșu


Etichete romaniacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live