Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 243
Comentează add

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID.

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID

florin-lepadatu

 Foto: facebook.com/ROVaccinare

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  -  România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID - a anunţat coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Duminică, peste 83.500 de persoane au făcut prima doză dintr-un ser anti-COVID sau pe cel care nu are nevoie de rapel.

La această oră sunt peste 5.900.000 de români care au făcut schema completă, iar interesul pentru vaccinare a crescut în ultimele zile.

Peste 30.000 de persoane au fost la maratonul de vaccinare organizat în acest sfârşit de săptămână în Capitală, unde şase centre de imunizare au fost deschise non-stop, acţiunea încheindu-se peste o oră.

Astfel de evenimente vor fi organizate şi în perioada următoare, cu scopul atingerii pragului de 70 la sută din populaţie vaccinată până la sfârşitul anului - a anunţat Valeriu Gheorghiţă.


Valeriu Gheorghiţă: Vom organiza la fiecare sfârșit de săptămână un maraton de vaccinare în municipiul București, identificând un centru de vaccinare care să aibă program extins. Tocmai de aceea, până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunizare colectivă prin vaccinare. Lansez pe această cale invitația tuturor universităților de medicină și farmacie din țară, de asemenea, tuturor direcțiilor de sănătate publică, ca în marile orașe să organizăm astfel de evenimente de vaccinare. În ultimele săptămâni am deschis progresiv noi centre de vaccinare, noi cabinete de vaccinare şi sperăm ca în următoarea perioadă să ajungem la peste 150.000, chiar 200.000 de doze administrate în fiecare zi.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live