Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

1 Aprilie 2018
Vizualizari: 1228
Comentează add

România a încheiat competiţia de la Izvorani cu 26 de medalii: nouă de aur, opt de argint și nouă de bronz.

România, 26 de medalii la Europenele de haltere

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de haltere

Campionatele Europene de haltere pentru seniori, organizate în Sala Polivalentă din Complexul Olimpic de la Izvorani, s-au încheiat pentru sportivii români cu aceeași satisfacție care a marcat evoluțiile „tricolorilor”, de-a lungul săptămânii.

Duminică, Andreea Aanei a cucerit trei medalii de bronz, la categoria  +90 de kilograme. La stilul smuls, românca a ridicat 102 kilograme, apoi a ratat încercarea de 105 kilograme, care i-ar fi adus locul unu. La aruncat, Aanei a ridicat 120 de kilograme, în timp ce la total a acumulat 222 de kilograme.

Sâmbătă, Nicolae Onică, la categoria 94 de kilograme, a fost premiat cu aur la aruncat și la total, precum și cu medalia de argint la smuls.

România a încheiat competiţia de la Izvorani cu 26 de medalii: nouă de aur (șase la feminin, trei la masculin), opt de argint (patru la feminin, patru la masculin)și nouă de bronz (cinci la feminin, patru la masculin).

Ceilalți halterofili români care au încheiat concursul pe podium sunt: Elena Andrieş la 48 de kilograme (trei medalii de aur, la smuls, aruncat şi total), Ilie Ciotoiu la 56 de kilograme (două medalii de bronz, la aruncat şi total), Ionuţ Ilie la 62 de kilograme (două de bronz, la aruncat şi total), Andreei Penciu la 58 de kilograme (argint la smuls şi bronz la total), Maria Grigoriu la 58 de kilograme (bronz la aruncat), Paul Dumitraşcu la 69 de kilograme (argint la aruncat), Loredana Toma la 63 de kilograme (trei de aur, la smuls, aruncat, total), Irina Lepşa la 63 de kilograme (trei de argint, la smuls, aruncat, total) și Răzvan Martin la 77 de kilograme (aur la smuls, argint la aruncat și argint la total).

România a primit dreptul de a organiza Campionatele Europene de haltere, după ce Albania, țara care, inițial, trebuia să găzduiască competiția, nu a mai avut fonduri suficiente. De la întrecerea continentală au lipsit halterofili cu renume, precum cei din Rusia, Turcia sau Ucraina, țări care au fost suspendate din cauza problemelor de dopaj.

România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere pentru seniori în anul 1972, la Constanţa, şi în 2009, la Bucureşti.

 
 
 

Etichete haltereromaniacampionatele europenemedaliiizvorani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live