Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

14 Mai 2010
Vizualizari: 9986
Comentează add

Echipa de fotbal a României din 1994, care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din SUA, este una dintre cele mai mari echipe ce nu au câştigat titlul mondial, consideră The Guardian.

România 1994, "echipă mare ce nu a câştigat titlul mondial" România 1994, "echipă mare ce nu a câştigat titlul mondial" - Conține video

sorin-solomon

Căpitanul naţionalei de fotbal a României din 1994, Gheorghe Hagi. Foto: Mediafax

Naţionala de fotbal a României care a atins sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994, organizată în SUA, este una dintre cele mai bune echipe care nu au câştigat titlul suprem, în opinia cotidianului britanic The Guardian.

The Guardian elogiază lecţia de fotbal predată Columbiei, în primul meci din faza grupelor (3-1), cu cele două goluri ale lui Florin Răducioiu, dar mai ales cu acela fabulos, de la mare distanţă, al lui Gheorghe Hagi.

  

Mai impresionantă, crede ziarul, a fost demonstraţia de contraatac din faţa Argentinei (3-2), în optimi de finală, elocvente fiind mai ales al doilea gol al lui Ilie Dumitrescu şi reuşita lui Hagi.

Video: rezumatul meciului România-Argentina 3-2

Din păcate, se adaugă în articol, contra Suediei, în sferturi de finală (2-2 şi eliminare după loviturile de departajare), România a plătit tribut pentru că nu a fost constantă.

Întrebându-se dacă o echipă atât de inconstantă poate fi aşezată în rândul celor cu adevărat mari, ziarul răspunde:"'Când au avut atâta impertinenţă şi aroganţă, nu pot fi aşezaţi în altă parte".

E sigur că dacă ar fi întâlnit Brazilia în semifinale, românii ar fi pus mai multe probleme decât "apaticii" suedezi, conchide The Guardian.

Nici Olanda, strălucitoarea finalistă a Mondialului din 1974, nici Brazilia 1982 nu se regăsesc pe lista publicaţiei britanice, pe care în afara României mai apar 5 nume: Ungaria, finalista din 1954  care este "cea mai bună echipă care nu a câştigat  Cupa Mondială", Uruguay, semifinalistă în 1954, RFG, semifinalistă în 1970, Italia, prezentă într-una din grupele semifinale din 1978, şi - paradoxal - aspra, defensiva, antipatizata echipă a Argentinei, finalistă în 1990.  


Etichete RomâniafotbalCupa MondialăSUAGheorghe HagiThe Guardian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live