Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 647
Comentează add

Comisia Europeană a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a UE pentru netranspunerea normelor europene privind gestiunea drepturilor de autor.

România, trimisă în judecată de CE pe tema drepturilor de autor

mihaela-mihai

Comisia Europeană a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii, cu privire la România, pentru netranspunerea integrală în legislaţia naţională a normelor europene privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

O sesizare similară a fost făcută şi în cazul a încă trei state membre: Bulgaria, Luxemburg şi Spania.

Sesizarea Comisiei Europene vizează şi netranspunerea normelor de acordare de licenţe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online.

Comisia solicită Curţii de Justiţie să impună celor patru state membre plata unor sancţiuni financiare, care în cazul ţării noastre se ridică la peste 42.000 de euro pe zi.

Într-un caz separat de constatarea neîndeplinirii obligaţiilor împotriva României, Comisia a decis, de asemenea, să transmită o scrisoare de punere în întârziere, referitoare la implementarea sistemului de gestiune colectivă obligatorie a operelor muzicale.

Termenul limită era luna mai a anului trecut. Comisia Europeana îndeamnă, totodată, România să transpună urgent în legislaţia naţională normele comunitare de instituire a spaţiului feroviar unic european. România are la dispoziţie două luni pentru a se conforma legislaţiei comunitare.

În caz contrar, Comisia poate trimite un aviz motivat pe această temă, care precede sesizarea Curţii de Justiţie.

Comisia a mai îndemnat insistent România, alături de alte şapte state membre ale Uniunii, să transpună în legislaţia lor naţională cea mai nouă directivă privind combaterea spălării banilor.

Executivul european spune că noile norme vor ajuta inclusiv la combaterea finanţării terorismului. Toate statele membre ar fi trebuit să transpună această directivă până pe 26 iunie


Etichete comisia europeanaromaniadrepturi de autorcurtea de justitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live