Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

10 August 2022
Vizualizari: 180
Comentează add

Sporul natural al populaţiei României a rămas negativ şi în luna iunie a acestui an, numărul celor decedaţi fiind de 1,3 ori mai mare decât cel al nou-născuţilor vii.

România: Sporul natural al populaţiei a rămas negativ şi în luna iunie

diana-surdu

Foto: captură video.

Sporul natural al populaţiei României a rămas negativ şi în luna iunie a acestui an, numărul celor decedaţi fiind de 1,3 ori mai mare decât cel al nou-născuţilor vii.

Datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică arată că două treimi dintre cei care au murit sunt vârstnici, iar cauza principală de deces o reprezintă bolile cardiace. Diana Surdu are detalii.


Reporter: În luna iunie s-au născut peste 14.100 de copii, cu 33 mai puțin decât în luna mai. În aceeași perioadă, numărul deceselor înregistrate a fost de peste 18.500, cu aproximativ 2.200 mai puține decât în mai.

Datele Institutului Național de Statistică arată că două treimi dintre cei care au murit sunt persoane în vârstă, de cel puțin 70 de ani, iar cauza principală de deces o reprezintă bolile cardiovasculare.

Potrivit sursei citate, la oficiile stării civile s-au înregistrat peste 12.000 de căsătorii, cu aproape 570 mai multe decât în iunie, anul trecut.

Numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive a fost de peste 1.900, egal cu cel din luna mai.


Etichete sporul naturalinsromaniapopulatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live